Náboženská víra v ČR ve světle výsledků sčítání lidu 2011: regionálně geografická analýza - Pazdera, Martin (2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu religiozity v České republice. V práci jsem zmínil historický vývoj náboženské víry v České Republice od „první republiky“ až po současnost. Hlavním zájmem jsou však především regionální rozdíly v religiozitě v rámci České republiky. Nechybí ani porovnání religiozity v jednotlivých regionech České Republiky ve sčítáních lidu 1991, 2001 a 2011. Závěr práce je zaměřen na podrobnou analýzu rozmístění obyvatelstva podle náboženské víry ve sčítání lidu 2011.