Dopady SZP EU na rozvoj venkovského regionu na příkladu SO ORP Veselí nad Moravou - Chytka, Vojtěch (2014)
Tématem bakalářské práce je zhodnocení dopadů Společné zemědělské politiky Evropské unie na rozvoj venkova SO ORP Veselí nad Moravou. V úvodní části je stručně nastíněna historie Společné zemědělské politiky EU. V další části je zhodnocení vnímání venkova v Evropě a jeho vymezování. Následující kapitoly se věnují regionálně geografické analýze studovaného regionu. Dále je zachycena situace v zemědělství před rokem 1989 a přechod na tržní hospodářství procesy privatizace, restituce a transformace. V závěru práce jsou analyzovány dotace, které pobíraly subjekty sídlící na studovaném území.