Prostorové aspekty kriminality v okrese Uherské Hradiště - Hájková, Veronika (2014)
Bakalářská práce na téma „Prostorové aspekty kriminality v okrese Uherské Hradiště“ obsahuje dvě základní části a to část teoretickou a praktickou. Teoretická i praktická část se dále dělí na dva okruhy. První okruh teoretické části se věnuje faktorům ovlivňujících kriminalitu a základní vývoj geografie kriminality. Druhý okruh se zaměřuje na téma navazující na první, strachu z kriminality. Jsou zde také rozebrány základní faktory ovlivňující úroveň strachu z kriminality. První okruh praktické části bakalářské práce se zabývá prostorovým rozložením kriminality v okresu Uherské Hradiště, dále celkovým trendem úrovně kriminality a úspěšností Policie ČR v objasňování trestných činů. Druhý okruh seznamuje s názory občanů na kriminalitu v Uherském Hradišti a předkládá mapu strachu vytvořenou na základě dotazníkového šetření.