Výzkum stavu a fungování vybraných biokoridorů na Moravě - Bárta, Boleslav (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá stavem a fungováním dvou lokálních biokoridorů a ovocného sadu. Výzkum byl cílen na ověření schopnosti poskytnutí vhodných podmínek pro výskyt a šíření přirozených živočišných i rostlinných druhů krajinou. V práci je tedy zahrnuta fyzickogeografická charakteristika studovaných území, analýzy stavu rostlinného složení i průzkum pohybu živočichů koridorem a jeho blízkým okolím pomocí zákresu a sčítání stopních drah.