Teorie duality v nelineární optimalizaci - Beran, Miroslav (2014)
V této diplomové práci se věnujeme teorii duality. Po stručném úvodu nasledujú v Kapitole 2 definice základních pojmů, vlastností a vztahů. V Kapitole 3 uvádíme Lagrangeov princip v souvislosti s teorií duality. Dále se věnujeme Fenchelové transformaci a její vztahem k dualitě. Uvádíme taktéž úlohy matematického programování, které závisí na parametrech. V závereční kapitole se věnujeme alternativnímu přístupu k teorii duality, který je vybudován v monografii Manfreda Walka.