Lineární diferenciální a diferenční rovnice 2. řádu: Podobnosti a rozdílnosti - Nováková, Miroslava (2014)
Tato práce se zabývá diferenciálními a diferenčními rovnicemi 2. řádu a rozdíly mezi nimi. V první kapitole jsou shrnuty základní pojmy, které jsou v práci dále používány. Kapitola druhá se zabývá diferenciálními rovnicemi 2. řádu a jejich řešením a vlastnostmi. Ve třetí kapitole jsou popsány diferenční rovnice 2. řádu, diskrétní oscilační teorie a transformace. Poslední kapitola se zaměřuje na dynamické rovnice na časových škálách a sjednocující teorii, která dává diferenciální a diferenční rovnice 2. řádu do souvislosti.