Postavení dotčených správních úřadů - Krýsa, Ivo, 1977- (2014)
Disertační práce se zabývá specifickou problematikou správního práva - problematikou postavení, působnosti a pravomoci dotčených orgánů. Autor pojímá tuto problematiku z širšího pohledu zajištění ochrany veřejného zájmu v řízeních vedených podle zvláštních právních předpisů. Disertační práce vychází z platných právních předpisů, z dostupné odborné literatury a judikatury, zejména správních soudů.