Osteologické zpracování savců z lokality Czujanova pískovna (Mikulov) se zvláštním zaměřením na studium chobotnatců - Březina, Jakub (2014)
Czujanova pískovna (2 km východně od Mikulova, Česká republika) je unikátní lokalitou savců středního miocénu (astarac, zóna MN 6 - báze MN 7+8) zahrnující 11 taxonů: Zygolophodon turicensis (SCHINZ, 1824), Gomphotherium angustidens (CUVIER, 1817), Prodeinotherium bavaricum (von MEYER, 1831), Heteroprox larteti (FILHOL, 1890), Tethytragus stehlini (THENIUS, 1951), Palaeomerycidae indet., Hoploaceratherium sp. GINSBURG & HEISSIG 1989, Brachypotherium cf. brachypus (LARTET, 1851), Anchitherium sp. (von MEYER, 1844), Anisodon grande (BLAINVILLE, 1849) a Amphicyon cf. major BLAINVILLE, 1841. Biostratigrafické srovnání jednotlivých druhů savců odpovídá stáří 13,5-14,9 milionů let (střední až pozdní baden). Studované společenstvo savců představuje kombinaci lesních a stepních druhů. Přítomné druhy a stáří studované lokality odpovídají subtropickému klimatu v průběhu pozdní části miocénního klimatického optima.