Uranová a sulfidická mineralizace na 21 patre dolu Rozna - Jakubcová, Michaela (2014)
Předložená diplomová práce se zabývá charakterem, genezí a vztahem uranové a sulfidické mineralizace, které byly zastiženy v zóně metasomaticky přeměněných hornin při ražbě komína na 21. patro na dolu Rožná. Odebrané vzorky byly následně studovány pod optickým a odrazovým mikroskopem, podrobeny katodové luminiscenci a elektronové mikrosondě. Mým cílem současně bylo porovnat své výsledky s dosavadními údaji o ložisku a přiřadit uranovou i sulfidickou mineralizaci k typům známým z ložisek v Českém masivu.