Tektonika přibyslavské mylonitové zóny - Daňková, Ludmila (2014)
Tato diplomová práce předkládá studium zlomových ploch ležících v severní polovině přibyslavské mylonitové zóny, která prochází strážeckým a moravským moldanubikem. V terénu bylo zhotoveno 7 dokumentačních bodů a na nich zdokumentováno 26 zlomových ploch. Na těchto plochách byl geologickým kompasem měřen azimut a sklon plochy a rýhování a určován smysl pohybu. Ze 3 zlomových ploch, doprovázených mylonitizací, byly odebrány orientované vzorky pro zhotovení výbrusů. Pomocí paleonapjatostní analýzy zlomových ploch byla zjištěna hlavní normálová napětí a pomocí nich byly identifikovány 3 napjatostní fáze. Z výbrusů byly popsány mikrostruktury vedoucí k vyhodnocení tektonických dějů na vybraných zlomech.