Korelace U a Zr v hlubších patrech dolu Rožná - Jaroš, Michal (2014)
Předložená diplomová práce se zabývá povahou uranového zrudnění ve spodních patrech dolu Rožná. Cílem terénního měření bylo vyhledat partie metasomatického zrudnění, bohaté na obsah zirkonia a titanu. Na základě měření terénním gamaspektrometrem a ruční XRF - spektrometrie byly odebrány vzorky se zvýšeným obsahem výše zmíněných prvků. Ze vzorků byly zhotoveny výbrusy, které byly analyzovány na elektronové mikrosondě. Záměrem práce byla korelace obsahu U, Zr a Ti v rudních minerálech a zhodnocení možných problémů při zpracování takové rudy v chemické úpravně.