Echinodermata z vybraných lokalit badenu karpatské předhlubně - Studený, Petr (2014)
Tato práce je zpracováním základních geologických a paleontologických údajů o vybraných lokalitách spodního badenu karpatské předhlubně. Druhá část práce se zabývá sběrem, zpracováním a určením nalezených ostnokožců na lokalitách Hluchov, a Hrušovany nad Jevišovkou, Lomnice u Tišnova a Židlochovice. V závěru práce je provedena paleorekonstrukce prostředí sedimentace.