Zraková ostrost účastníků silničního provozu. Současná praxe a důsledky. - Janatová, Veronika (2014)
Diplomová práce se zabývá zrakovou ostrostí v silničním provozu. Účastníkem silničního provozu je řidič osobního automobilu, nákladního automobilu, řidič motocyklu, ale i chodec. Avšak z důvodu toho, že chodec a řidič osobního automobilu je dnes prakticky každý, směřuje se výzkumná část k řidičům osobního automobilu. Zabývám se zde zrakovou ostrostí, její metody vyšetřování a srovnávám zrakovou ostrost řidičů se zákonem danou normou vidění pro řidiče.