Fototerapeutická keratektomie v léčbě povrchových onemocnění rohovky - Fojtíková, Eliška (2014)
Tato diplomová práce se zabývá fototerapeutickou keratektomií v léčbě povrchových onemocnění rohovky. V teoretické části práce je popsána anatomie rohovky, zmíněny jsou vyšetřovací metody rohovky. Dále je v práci zahrnuta kapitola věnující se různým rohovkovým onemocněním, především těm, které jsou indikovány k fototerapeutické keratektomii (PTK). Poslední kapitola teoretické části je věnována samotné fototerapeutické keratektomii. Cílem výzkumné části této práce je zjistit, jakým vlivem přispívá fototerapeutická keratektomie v léčbě povrchových rohovkových onemocnění. Hodnocena bude především zraková ostrost, nitrooční tlak, poloměry křivosti rohovky a hypermetropický posun.