Dětský glaukom- výsledky farmakologické a chirurgické léčby - Rosová, Jana (2014)
Diplomová práce s názvem Dětský glaukom - výsledky farmakologické a chirurgické léčby se skládá ze dvou částí. První teoretická část se zabývá anatomií, embryologií a fyziologií oka, která souvisí s glaukomem. Zahrnuje informace o klasifikaci dětských glaukomů, typů glaukomů a jejich příznaků, diagnostice a v neposlední řadě i léčbě. Druhá praktická část se zabývá zhodnocením účinnosti celkové léčby a progresí primárního kongenitálního glaukomu, primárního infantilního glaukomu a primárního juvenilního glaukomu.