Příčiny leukokorie v dětském věku - Langrová, Adéla (2014)
Práce se zabývá příčinami leukokorie u dětí. Vysvětluje podrobněji pojem leukokorie, popisuje výskyt leukokorie u dětí a jednotlivé příčiny leukokorie u dětí. Patologické stavy způsobující leukokorii jsou podrobněji popsány z hlediska příznaků, diagnostiky a terapie. Praktická část se věnuje nejčastějším příčinám leukokorie u dětí v Dětské nemocnici FN Brno za rok 2013.