Vliv barevných brýlových filtrů na barvocit u subjektů s poruchou a bez poruchy barvocitu - Vašáková, Michaela, 1988- (2014)
Diplomová práce je v teoretické části zaměřena na poruchy barvocitu, metody vyšetřování barvocitu a na možnosti korekce. Okrajově je zmíněna podstata světla, barevné vidění a rozlišování barev. Hlavním cílem mé diplomové práce je porovnat hodnoty barvocitu u pacientů s poruchou barvocitu i bez ní při vyšetřování naturálně a sledovat změnu po předřazení barevných brýlových filtrů.