Statistické metody zpracování dat z pojišťovnictví - Brabcová, Jitka (2014)
Předmětem této diplomové práce je uvést teoretické informace o logistické regresi a aplikovat je na analýzu reálných dat z pojišťovnictví, které obsahují informace o pojistných událostech. Teoretická část práce se nejdříve zabývá popisem zobecněných lineárních modelu a následně se zaměří na modely logistické regrese pro binární, nominální a ordinální vysvětlovanou proměnnou. Na tuto část navazují kritéria hodnotící kvalitu proložení dat modelem, které jsou využity v praktické části. V praktické části textu je pro každý datový soubor vždy uveden programový kód softwarového prostředí SAS s interpretacemi příkazu a výsledku analýzy modelu.