Rozšíření rožců Cerastium brachypetalum, C. glomeratum a C. tenoreanum v České republice - Dudek, David (2014)
Bakalářská práce se zabývá rozšířením druhů Cerastium brachypetalum, C. glomeratum a C. tenoreanum v České republice. Na základě určovacího klíče a znaků v Květeně České republiky bylo revidováno 1270 herbářových dokladů rožců, pocházejících z 23 institucí. Lokality získané ze sched herbářových dokladů byly zaneseny do databáze, identifikovány za pomoci topografických map a určeny zeměpisné souřadnice. Výsledkem práce je databáze revidovaných dokladů, kartogramy rozšíření studovaných druhů v České republice a grafy zachycující vazbu druhů na stanovištní podmínky.