Parametrické odhady vybraných ukazatelů kvality credit scoringových modelů - Zwardoń, Vojtěch (2014)
V práci jsou uvedeny základní postupy finančních institucí při poskytování úvěrů. Dále je podrobně probrána definice dobrého a špatného klienta založená hustotě pravděpodobnosti a distribuční funkci. Významnou částí práce je odvození ukazatelů kvality credit scoringových modelů pomocí parametrických odhadů a její následné zpracování v programech SAS a R. Zpracované data pomohou ověřit správnost výpočtu parametrických hodnot a určit, který ze zvolených modelů nejvíce vyhovuje.