Aplikace Coxova regresního modelu na onkologická data - Gardianová, Miriama (2014)
Tato diplomová práce se věnuje zpracování onkologických dat, která poskytl Masarykův onkologický ústav. Využívá se v ní analýza přežití a na zpracování dat je použitý především systém STATISTICA. Jednotlivé kapitoly se zabývají základními pojmy využívanými v analýze přežití, neparametrickými odhady funkcí a Coxovým regresním modelem. Podrobněji je rozebrané modelování rizikové funkce pomocí Coxova modelu, hledání odhadů parametrů, testování hypotéz o parametrech modelu a ověření proporcionality. V poslední kapitole je popsaná teorie aplikována na reálný datový soubor.