Metody zpracování klinických dat - Navrátilová, Ludmila (2014)
V této diplomové práci se věnujeme metodám zpracování klinických dat se zaměřením na analýzu přežití: funkce přežití, riziková funkce, odhady funkce přežití, srovnání dvou a více skupin dat přežití, Coxův model proporcionálních rizik. Práce vznikla v rámci projektu A-Math-Net. Je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V praktické části jsou uvedeny výsledky získané pomocí statistického programového systému STATISTICA a softwaru MATLAB. K dispozici máme datový soubor s 544 pacienty s renálním karcinomem. Datový soubor poskytl Masarykův onkologický ústav v Brně.