Detekce anomálií v datech o řešení problémů - Šormová, Hana (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou dat projektu Problem Solving Tutor, zejména detekcí anomálií v záznamech her získaných z online přehrávače Tutor. Práce seznamuje s myšlenkami a poznatky projektu a popisuje zkoumaná data. V hlavní části práci je rozebráno 12 navržených algoritmů na reálných i uměle vytvořených datech včetně výpočtu úspěšnosti detekce zmíněných algoritmů. Tato část práce je doplněna rozsáhlým grafickým výstupem s vysvětlením nastavení povinných parametrů. Nalezené typy anomálií, ukázky konkrétních příkladů a zhodnocení výhod, nevýhod a doporučení jednotlivých algoritmů je v poslední kapitole diplomové práce. Součástí hodnocení je i návrh metodiky, jak při detekci anomálií v projektu obecně postupovat.