Cytologická diagnostika chorob štítné žlázy a možnosti jejího zpřesnění - Svatošová, Lucie (2014)
Cytodiagnostika lézí štítné žlázy byla na Ústavu patologie FN Brno zavedena teprve před poměrně krátkou dobou (cca 2 roky). Cílem práce je zhodnotit dosavadní výsledky a jejich korelaci s bioptickými nálezy a zaměřit se na možnost zavedení metodik zvyšujících diagnostickou výtěžnost vyšetření, zejména techniku cytobloku, popřípadně imunocytochemické vyšetření.