Studium tmavých silicitů v paleozoických sedimentech na ložisku Mokrá - Šimáček, Roman (2014)
V této bakalářské práci se věnuji studiu tmavých silicitů v paleozoických sedimentech na ložisku Mokrá v oblasti středního lomu. Pro řešení tohoto studia byla zvolena strategie tří postupů - mapové, terénní a laboratorní analýzy. V první části je popsaná geologie území, metodika, silicity a silicifikace. Následná druhá část obsahuje výsledky zkoumání a shrnutí studia.