Geofyzikální charakteristika Země - interaktivní učební pomůcka pro střední školy - Čermáková, Anna; Havíř, Josef; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2014)
Bakalářská práce „Geofyzikální charakteristika Země - interaktivní učební pomůcka“ pojednává o tématech geofyzikální charakteristiky Země. Tato témata jsou rutinně zařazována do osnov výuky na středních školách. Užitečnou pomůckou pro lepší pochopení těchto témat jsou interaktivní nástroje, které ukazují příklady aplikovaného využití vědeckých poznatků. Práce zahrnuje čtyři jednoduché interaktivní aplikace, které využívají programu MS Excel a prakticky tak znázorňují některé charakteristiky spojené konkrétně s tématy gravitačního, magnetického a tepelného pole Země. Posledním tématem je pak šíření seismického signálu zemským tělesem.
Bachelor thesis "Geophysical characteristic of the Earth - an interactive learning tool" deals with geophysical characteristics of the Earth. These topics are routinely included in the secondary schools curriculum. Interactive tools, which demonstrate examples of scientific knowledge are a useful aid for better understanding of these topics. The work involves four simple interactive applications using MS Excel which practically illustrate some characteristics specifically associated with the themes of gravitational, magnetic, and thermal field of the Earth. The last topic is the seismic signal transmission in the Earth´s interior.
Vedoucí práce: Josef Havíř
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: geofyzikální průzkum; geofyzika; geophysical prospection; geophysics; bakalářské práce; učební pomůcky; teaching aids