Geofyzikální charakteristika Země - interaktivní učební pomůcka pro střední školy - Čermáková, Anna (2014)
Bakalářská práce „Geofyzikální charakteristika Země - interaktivní učební pomůcka“ pojednává o tématech geofyzikální charakteristiky Země. Tato témata jsou rutinně zařazována do osnov výuky na středních školách. Užitečnou pomůckou pro lepší pochopení těchto témat jsou interaktivní nástroje, které ukazují příklady aplikovaného využití vědeckých poznatků. Práce zahrnuje čtyři jednoduché interaktivní aplikace, které využívají programu MS Excel a prakticky tak znázorňují některé charakteristiky spojené konkrétně s tématy gravitačního, magnetického a tepelného pole Země. Posledním tématem je pak šíření seismického signálu zemským tělesem.