Hydrotermální mineralizace historického rudního revíru v okolí Rudolfova u ČB - Maryšková, Adéla (2014)
Tato práce se zaměřuje na hydrotermální mineralizaci a charakter fluidních inkluzí v Rudolfovském rudním revíru. Za účelem zjištění hlavních minerálů a petrografie horniny byla provedena optická a odrazová mikroskopie. Dále byly vzorky podrobeny metodě mikrotermometrie, jež přiblížila charakter hydrotermálních fluid, z nichž minerály vznikaly.