Inženýrskogeologické zpracování údolí řeky Svitavy v severní části Brna - Kadlčák, Jiří (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje inženýrskogeologické, geologické a hydrogeologické situaci v údolí řeky Svitavy v severní části města Brna. Konkrétně se jedná o brněnskou městskou část Maloměřice - Obřany. Hlavním cílem je vytvoření komplexního pohledu na geologickou a inženýrskogeologickou situaci v této studované lokalitě. Konkrétně pomocí tvorby map v měřítku 1:10 000. Jednotlivé nově vytvořené mapy jsou: geologická mapa, inženýrskogeologická mapa, dále soubor hydrologických map, ve kterém je mapa hydrogeologická, mapa záplavových území a mapa chemismu podzemních vod. Další mapou je mapa půdní a mapa potenciálních zdrojů znečištění, která zobrazuje oblasti, které mohou způsobit znečištění půd nebo podzemní vody, v této mapě se ukázala kontaminace území v oblasti areálu textilní firmy v jihozápadní části studované oblasti. Spolu se souborem map, práce obsahuje charakteristiky jednotlivých inženýrskogeologických rajonů a navrhuje ideální způsoby zakládání staveb v těchto rajonech.