Distribuce Li-granitických pegmatitů v oblasti Ctidružice-Biskupice - Flégr, Tomáš (2014)
Tato práce se zabývá lithnými pegmatity ve Ctidružicích, Biskupicích a Zárubicich. První část bakalářské práce je zaměřena na přehled granitických pegmatitů a Li-pegmatitů západomoravského krystalinika. Dále jsou zde shrnuty dosavadní poznatky o lokalitách Ctidružice, Biskupice a Zárubice. Vlastní výzkum je zaměřený na popis minerálních asociací a textury pegmatitu na základě osobně nasbíraných vzorků. Výsledkem je mineralogický popis lokalit a idealizovaný profil ctidružického pegmatitu. Závěrečná část práce je zaměřena na chemické složení turmalínů z lokality Ctidružice.