Gamaspektromtrická charakteristika odpadu z upravny uranu dolu Rožná - Cedzo, Tomáš (2014)
V této bakalářské práci se věnuji gamaspektrometrickému a XRF měření uranového odpadu z odkaliště dolu Rožná. Pro moji práci byly odebrané vzorky z povrchu odkalište dolu Rožná. Gamaspektrometrická metoda se jeví jako nevhodná metoda v důsledku nesprávných měření U a K. XRF metoda naměřila hodnověrnější hodnoty prvků (K, U, P, S, V, Y, Zr, Ti, Ca, Bi, Mo, Mn, Ni, Fe, Pb, Sr, Se, Rb, As, Zn, Cu, Co, Cr). Je teda použitelná pro orientační zjišťování složení odpadů po úpravě uranových rud.