Mylonitové zóny brněnského masivu v okolí hradu Veveří - Jurníčková, Kamila (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tektonické stavby mylonitové zóny brněnské přehrady v okolí hradu Veveří. Smysl pohybu mylonitové zóny byl stanoven na základě strukturních dat: foliací, lineací a puklin. Podle orientovaných vzorků a výbrusů byl zjištěn pravostranný posun a levostranný horizontální posun. Z toho vyplývá, že mylonitová zóna byla minimálně dvakrát deformována.