Proteinové interakce podjednotek komplexu SMC5-6 - Fabišik, Matěj (2014)
Dimer Smc5-Smc6 spolu se subkomplexem Nse1-Nse3-Nse4 vytvaří Smc 5/6 (Structure Maintenance of Chromosome) komplex, který se podílí na opravě poškozené DNA a na stabilizování replikačních vidliček. Proteinové interakce v rámci Nse1-Nse3-Nse4 byly popsány, avšak detaily o interakci proteinu Nse3 s proteinem Smc6 nejsou známy. V této práci se podařilo vytvořit fragmenty proteinu Smc6 a mutanty proteinu Nse3 a pomocí nich specifikovat interakční místo proteinu Smc6 a předtestovat interakční místo proteinu Nse3.