Stanovení THC v krvi GC - MS metodou na základě pozitivního imunochemického záchytu - Schardová, Petra (2014)
Cílem práce bylo zhodnotit vztah mezi pozitivním imunochemickým záchytem THC ve slinách a stanovením THC v krvi plynovou chromatografií s GC - MS koncovkou. Byl shromážděn soubor 100 pozitivních záchytů THC ve slinách. V 70 % případů byla pozitivita potvrzena stanovením hladiny THC v krvi. Hladiny byly měřeny metodou validovanou, standardně používanou a dobře popsanou v literatuře. V závěru bylo konstatováno, že plynová chromatografie s koncovkou GC - MS je vhodnou metodou, nutnou pro konfirmaci každého pozitivního záchytu ve slinách.