Vliv sanačních prací na režim podzemních vod v prostoru letiště Přerov - Skoupilová, Adéla (2014)
Režim podzemních vod je ovlivňován mnoha faktory, ať už klimatem měnícím se v závislosti na ročním období, nebo také zásahem lidské činnosti. Právě lidská činnost způsobila v prostorách letiště Přerov změny v režimu. Bylo zde potřeba odstranit ekologickou zátěž v podobě uniklých ropných látek do horninového prostředí a podzemních vod. Odstraňování kontaminace probíhá za pomocí sanačních metod. Jednou z nich je sanační čerpání, které zásadně ovlivňuje režim podzemních vod. Cílem bakalářské práce je proto popsat a vyhodnotit režim podzemních vod ovlivněný sanačními pracemi.