Historická zemětřesení ve střední Evropě na základě katalogů SHEEC a EMEC - Hibler, David (2014)
Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou zemětřesení ve střední Evropě od roku 1000 do roku 1900. V práci jsou vyhodnocována a porovnávána data, převzatá z katalogu SHEEC a EMEC. Předloženy jsou výsledky distribuce magnituda, distribuce magnituda vůči času a prostorová distribuce, která jsou vyhodnocena a porovnána mezi sebou. Je zde zřetelný rozdíl v četnostech jevů v obdobích 1000-1500, 1500-1850 a 1850-1899, který ukazuje, že kolem roku 1500 a 1850 došlo k nějakým událostem ovlivňujícím množství a charakter historických pramenů použitelných pro studium historických zemětřesení.