Školní zeměpisné atlasy - Moravec, Tomáš (2014)
Tato diplomová práce se zabývá školními zeměpisnými atlasy a jejich využitím ve výuce zeměpisu. Práce je rozdělena na tři hlavní části. První část se věnuje hodnocení českých a zahraničních školních atlasů vzhledem k požadavkům Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia. Druhá část se věnuje problematice stanovení vzdělávacích cílů. V poslední části jsou vytvořeny vzdělávací cíle pro tematické celky z fyzické, humánní a regionální geografie. Současně jsou k nim vybrány odpovídající tematické mapy.