Antikoncepce a vedlejší účinky spojené s užíváním hormonální antikoncepce - Dufková, Kateřina (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na antikoncepci, hormonální antikoncepci a její účinky na organismus žen. Skládá se z teoretické části, která byla zpracována na základě analýzy odborné literatury, popisuje různé druhy antikoncepce a především je věnována hormonální antikoncepci a jejím pozitivním a negativním účinkům. Praktická část mapuje povědomí žen o pozitivních a negativních účincích hormonální antikoncepce a lékových interakcích. Dále zjišťuje, jaké informační zdroje nejčastěji ženy využívají k získání informací o hormonální antikoncepci. Z výsledků průzkumu vyplývá, že nejužívanější metodou antikoncepce je hormonální antikoncepce a že ženy nejsou dostatečně informované o negativních účincích. Empirická část práce je založena na kvantitativním výzkumu, jehož stěžejní technikou je dotazník vlastní konstrukce.