Multikulturní přístup v ošetřovatelství z pohledu cizinců - Vaňáčková, Iva (2014)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit názory na proces poskytování péče cizincům a srovnání názorů na zahraniční a český zdravotnický systém. Teoretická část se zabývá dostupnými poznatky týkajícími se multikulturních aspektů v ošetřovatelství. Empirická část slouží k analýze dat získaných formou dotazníkového šetření u cizinců (studentů všeobecného, zubního lékařství), pobývajících na území České republiky.