Periferní žilní kanylace v klinické praxi - Vašíčková, Edita (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku periferní žilní kanylace v klinické praxi. Svým obsahem je dělena do dvou stěžejních částí. První (teoretická) část poskytuje komplexní pohled na periferní žilní kanylaci (historii, indikace a kontraindikace, kompetence, pomůcky, postup, související intervence, komplikace a vedení ošetřovatelské dokumentace). Cílem druhé (empirické) části, je pomocí kvantitativního průzkumu metodou originálního dotazníkového šetření u všeobecných sester na vybraných chirurgických pracovištích FN Brno, zmapovat problematiku periferní žilní kanylace, informovanost a znalosti sester v této oblasti.