Characterization of protein modifications by mass spectrometry - Šedová, Kateřina, 1985- (2014)
Pokroky v metodice pro charakterizaci post-translačních modifikací hmotnostní spektrometrii umožnily podrobnější studium různých biologických problémů. Tato disertační práce je věnována charakterizaci tří typů post-translačních modifikací ve spojení s jednotlivými výzkumnými problémy, zejména pak zavedení metodiky nezbytné pro jejich studium. Řešení prvního problému, týkajícího se detailního popisu acetylačních variant histonů a vlivu inhibitorů histonových deacetyláz na přítomnost a distribuci těchto variant, vyžadovalo použití kapalinové chromatografie a speciální MS/MS fragmentační metody. Druhá studie byla zaměřena na charakterizaci ubiquitinací proteinu Dishevelled, a bylo v ní využito specifické protilátky a speciálního režimu záznamu MS dat umožňujícího detekci maximálního počtu modifikovaných peptidů. Třetí téma bylo zaměřeno na analýzu fosforylací proteinu Dishevelled v závislosti na testovaných podmínkách. Tato práce zahrnovala afinitní frakcionaci pomocí oxidu ...