Míra informovanosti v prevenci nádorových onemocnění varlat - Kuciánová, Marie (2014)
Cílem bakalářské práce na téma „Míra informovanosti v prevenci nádorových onemocnění varlat", je zmapovat vědomosti a praktické zkušenosti respondentů s nádorovým onemocněním a samovyšetřením varlat. V teoretické části jsou popsána nádorová onemocnění varlat, jejich epidemiologie, rizikové faktory, diagnostika, léčba a samovyšetření varlat a jeho význam. Těžištěm praktické části je průzkum mezi mladými muži ve věku 15 až 35 let. Cílem je zjištění úrovně jejich znalostí týkající se zejména problematiky samovyšetření varlat. Získaný materiál z dotazníkového šetření je analyzován a deskriptivní statistikou je zjištěn deficit informací zmíněné problematiky v populaci mladých mužů a navržena řešení, která by vedla ke zvýšení informovanosti mladých mužů.