Olejnatá semena - Řezníčková, Petra (2014)
Cílem této práce je shrnout dosavadní poznatky o olejnatých semenech. Teoretická část přináší základní informace o jednotlivých olejnatých semenech. Úvodní část je věnována složení a účinkům olejnatých semen na lidské zdraví. Následně je v teoretické části popsáno pěstování a využití olejnatých semen. Cílem praktické části je zhodnotit pomocí dotazníku znalost veřejnosti o olejnatých semenech a zjistit frekvenci konzumace těchto semen u populace starší 18 ti let.