Péče o dutinu ústní a dýchací cesty u pacienta na umělé plicní ventilaci - Hnátovičová, Klára (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou péče o dutinu ústní a dýchací cesty u pacienta na umělé plicní ventilaci. V teoretické části jsou popsány základní postupy péče o dutinu ústní a dýchací cesty a je zde ve zkratce popsána ventilátorová pneumonie a její prevence. V empirické části jsou interpretovány výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo souhrn znalostí a udávané zvyklosti v dané problematice.