Akutní pooperační bolest v intenzivní medicíně - Nováková, Lucie (2014)
Diplomová práce se zabývá akutní pooperační bolestí v intenzivní medicíně. Práce je složena z teoretické a empirické části. Teoretická část se zabývá problematikou akutní pooperační bolesti (definice, dělení, patofyziologické účinky bolesti, diagnostika bolesti), léčbou akutní pooperační bolesti a problematikou intenzivní medicíny. Empirická část byla zpracovaná na podkladě kvantitativního průzkumu metodou nestandardizovaného dotazníku, jejímž cílem bylo zmapovat hodnocení, pracovní zvyklosti a zájem sester pracujících na oddělení intenzivní medicíny o problematiku akutní pooperační bolesti.