Specifika péče o pacienta s rozsáhlými popáleninami - Cichrová, Lenka (2014)
Tématem diplomové práce jsou Specifika péče o pacienty s rozsáhlými popáleninami. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je věnována problematice popálenin a jejím specifikům, které byly zjištěny z použité odborné literatury. V teoretické části je prezentována definice popálenin, jejich rozdělení a ošetřovatelská péče v jednotlivých fázích, dále péče o popálené plochy, chirurgické zákroky a s tím spojená anestezie a analgezie. V praktické části byly využity dvě výzkumné metody, kterými se zjišťovali specifika ošetřovatelské péče u pacientů s popáleninovými traumaty. Jednou byly realizovány výpisy ze zdravotnických dokumentací pacientů do záznamových listů. Druhou metodou byly rozhovory realizované se všeobecnými sestrami pracujícími na popáleninovém oddělení.