Prevence časných pooperačních komplikací u pacientů s totální endoprotézou kyčelního kloubu v intenzivní péči - Zemanová, Jitka; Pokorná, Andrea, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku prevence časných pooperačních komplikací u pacientů s totální endoprotézou kyčelního kloubu v intenzivní péči. Teoretická část práce shrnuje komplexní informace o totální endoprotéze kyčelního kloubu a zvláště o možných komplikacích. Mimořádná pozornost je věnována preventivním postupům časných komplikací. V empirické části práce jsou předkládány výsledky průzkumu formou prospektivního pozorování, zabývající se problematikou TEP kyčle, její prevencí a potenciálními rizikovými faktory, které byly získávány z analýzy a statistického hodnocení dat ze záznamového archu pacientů.
This thesis focuses on the issues of prevention of early postoperative complications in patients with total hip replacement (THR) in intensive care. The theoretical part of the work summarizes the comprehensive informations about total hip arthroplasty, especially about possible complications. Special attention is paid to preventive practices of early complications. In the empirical part of the work the results of an exploratory investigation, dealing with THR, its prevention and the potential risk factors that were obtained from the analysis and statistical evaluation of data from the documentation of the patients are presented.
Vedoucí práce: Andrea Pokorná
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2014
Keywords: náhrada kyčelního kloubu -- škodlivé účiky; pooperační komplikace -- prevence a kontrola; Postoperative Complications; Arthroplasty, Replacement, Hip; diplomové práce