Nejlepší dieta k redukci hmotnosti - Loskot, Petr (2014)
Dodržování určitého dietního postupu je jedna z možností redukce tělesné hmotnosti. Za dobu, co se lidská společnost zabývá zdravím a krásou lidského těla, vznikla celá řada úspěšných i méně úspěšných diet na redukci hmotnosti. Teoretická část popisuje ve stručnosti mechanismy příjmu a výdeje energie, regulace hmotnosti, komplikací hubnutí a hlavně se zaměřuje na popis vybraných diet, zejména na jejich pravidla, šetrnost k lidskému organismu a funkčnost. V praktické části jsou popsány zkušenosti respondentů s hubnutím a dodržováním diet.