Tak kolik můžu sníst ? Hodnocení potřeb energie a jejich metod - Radová, Lucie (2014)
Cílem této bakalářské práce je podat ucelený souhrn o možných metodách zjišťování energetické potřeby člověka. Teoretická část práce popisuje, z čeho je energetická potřeba člověka složena a jakými faktory je ovlivněna. Následně je věnována pozornost prediktivním rovnicím a metodám měření. Praktická část pomocí kazuistik srovnává výsledky jednotlivých měření energetické potřeby s výpočty z prediktivních rovnic u čtyř osob různého pohlaví, věku a BMI.