Dlouhodobé kojení - pohled zdravotníků a laiků - Crhová, Monika (2014)
Teoretická část se zaměřuje na problematiku dlouhodobého kojení z pohledu evoluce a historického pohledu. Kapitola Kojení napříč kulturami popisuje získávání informací o kojení, rozdíly v délce a frekvenci kojení a různý pohled na kojení na veřejnosti, na příkrmy, odstavování a také mýty o kojení v různých kulturách. Práce též popisuje termín dlouhodobé kojení, zabývá se doporučenou délkou kojení, jeho podporou a délkou kojení ve světě. Zaměřuje se na rizika nekojení pro matku i dítě. Praktická část se věnuje kojení starších dětí, porovnává názory, postoje a vědomosti odborníků (pediatrů, porodních asistentek, dětských sester) a laické veřejnosti.